Centraal Museum stelt Bercken tentoon

Het Centraal Museum Utrecht stelt van 23 mei tot en met 22 juni de twee Bercken tentoon die zij sinds 1979 in haar bezit heeft. De werken zijn nog niet eerder publiek te zien geweest. Het onderzoek van Voebe de Gruyter naar de praktijk van Hendrik Berck, een Dordtse behanger, die bavelaars vervaardigde van oud-Hollands gekauwd papier, is aanleiding voor deze unieke tentoonstelling in het Informatiecentrum.
Op zaterdag 24 mei is er in het museum om 11 uur een speciale bezichtiging van de Bercken in combinatie met een performance getiteld: Protestantse Knopen (studie naar H. Berck). Aansluitend is er tussen 2 en 4 uur ‘s middags een workshop Plafondornamenten Kauwen (studie naar H. Berck),  in de Parochie Sint Martinus, naast Isola Rosa aan de Marco Pololaan 113.
Iedereen die dat wil, kan onder leiding van Voebe de Gruyter, gezamenlijk op papier kauwen voor de plafondornamenten, die later dit jaar, onderdeel worden van het verbouwde Isola Rosa. Aanmelding voor het programma op zaterdag 24 mei via e-mail naar Hilde van Kessel: hilde@destemvanwest.nl.

Uitnodiging zaterdag 24 mei

jachttafereel Hendrik Berckberglandschap Hendrik Berck

Fairly minimum data usage in that scenario unless you want your friends to hear the entire beatles catalog